Vad vi gör

soffbordDet som är så intressant och spännande med ett nystartat företag är att man inte riktigt vet vad det är man kommer att syssla med. Framtiden är ganska oviss men det vi vet är i alla fall vad vi kan och vad vi hoppas på att få arbeta med. Så här i uppstartsprocessen tar vi egentligen emot alla förfrågningar som handlar om snickeriarbete och det är samtidigt ett nödvändigt ont eftersom att verksamheten också behöver finansieras. Eftersom att vi har turen att ha ett antal kunder som återkommande efterfrågar våra kunskaper så står vi inte heller sysslolösa, utan vi kan arbeta med allt det finsnickeri som vi har gjort sedan ett antal år tillbaka. Det ger oss en trygghet i vårt arbete och samtidigt är det ett sätt för oss att bli än bättre på det vi gör.

Bygger högkvalitativa produkter

Det som vi allra helst vill göra är att designa, bygga upp från grunden och skapa produkter utifrån egna idéer och tankar. Branschen vi har tänkt rikta in oss på är möbelbranschen eftersom att det alltid kommer att finnas behov där av människor som kan bygga högkvalitativa produkter. Möbler massproduceras i stora volymer runt om i världen och med det kommer också en risk för att det ska brista i kvalité. Vi har själva varit med om det, möbler som man köpt på IKEA eller Mio som helt enkelt faller sönder efter bara några månader. Det är inte speciellt bra, men möblerna är hyfsat billiga och det blir lätt att slänga och köpa nytt. Då tycker vi det är bättre att man istället köper bra möbler från första början, möbler som håller länge och genom lång hållbarhet bidrar till att göra samhället mer miljövänligt. Precis sådana möbler kommer vi att göra här på Slöjdlek.

Slöjdleken har redan börjat och vi håller för närvarande på att bygga vår alldeles första kollektion av möbler. Vi tänkte att vi skulle börja från grunden och arbetar helt enkelt med bord och stolar. Det kan tyckas vara enkla möbler att bygga och designa, men faktum är att det krävs mycket kunskap och teknik för att möblerna på ett bra sätt ska sättas ihop och hålla länge. Det är ju inte enbart det tekniska som vi tänker på, även designen och utformningen, vilket gör att uppgiften blir än mer komplicerad eftersom att vi vill sätta vår personliga prägel på det. Därför arbetar vi också med redan färdiga möbler, som vi lägger till på eller formar om, för att bäst passa kundens behov eller intresse.