Nystart i höst

Att göra nya möbler är någonting av det mest roliga som vi vet, men ofta är det så att vi antingen inte har resurser eller möjligheter att tillverka de möbler som kunden vill ha, eller så har kunden redan möbeln i fråga men vill ha vissa justeringar. Vi har inga principiella problem med det utan har ingenting direkt emot att modifiera möbler eller rekommendera någon bra möbelbutik när vi inte kan stå till tjänst. Vi brukar också ofta rekommendera kunden att köpa sina möbler online för att få bästa möjliga pris, om de inte nödvändigtvis måste ha handgjorda möbler. Handgjort är någonting som vi självfallet föredrar, men et kostar ju mer, och kvalitetsskillnaden mellan hantverk och fabrikstillverkat behöver inte nödvändigtvis vara så stor. Kvalitén på fabrikstillverkat har definitivt gått upp mycket de senaste åren.

Fabrikstillverkat kan vara bra
De möbler vi får in för att modifiera visar definitivt på den saken. Vi skrev för några år sedan om en TV-bänk som vi skulle modifiera och den var det definitivt inga fel på. Vi har sedan dess fått in ett antal ytterligare saker från samma återförsäljare och anser att de definitivt håller måttet; möbler från Trademax är med andra ord något vi kan rekommendera för den som vill ha bra kvalitet men inte riktigt anser sig ha råd med möbler som tillverkats med gammaldags hantverk från grunden. I ärlighetens namn så har flera av oss möbler från dem hemma, eftersom det ju knappast går att ha ett möblemang nuförtiden med enbart hantverkstillverkade saker. Lite sorgligt men inte så mycket att göra någonting åt egentligen.

Förutom det så måste vi också säga att det varit lite stiltje för oss sedan vi senast hördes av. Det är ingen kris eller så, men affärerna går lite på tomgång och det är många småsaker som kommer mellan. Men vi har tänkt oss att vi ska sikta på en nystart efter semestern, så att hösten 2016 blir Slöjdleks bästa tid någonsin. En djärv målsättning, men om man siktar mot stjärnorna så kanske man i alla fall når trädtopparna. Vi återkommer med mer information efter semestern – det är hög tid för oss att njuta lite av sommar och sol!

Kategori: Blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *